Skip to content

Colitis ulcerosa har delt lægerne

Colitis ulcerosa eller blødende tyktarmsbetændelse har i mange år delt lægerne i to lejre. Dette til stor forvirring for mennesker, der har lidelsen. Mange læger mener at det kun er stærk kemisk medicin, der har behandlende virkning. Eller alternativt at fjerne tyk-. og endetarm ved operation. I den anden lejr er der læger, og i øvrigt også kostvejledere, der mener, at man skal holde sig langt fra medicinen og i stedet have fokus på at ændre sin kost radikalt.

Hos Boel Akupunktur har de en helt tredje menning om, hvordan Colitis ulcerosa kan behandles.

Boel Akupunktur er Europas førende akupunkturklinik. De har afdelinger i både det midtjyske og på Østerbro i København. Klinikken er mest kendt for at arbejde med sportsskader, og har tidligere haft Tour de France vinderne Bjarne Riis og Jan Ullrich som kunder. Her benyttes en god blanding af moderne- og traditionel kinesisk akupunktur. Akupunktur er nemlig en alternativ behandlingsmetode fra Kina og andre dele af Fjernøsten, som bygger på anvendelsen af nåle, der stikkes ind i akupunkturpunkter.

Hos Boel behandler de også for såkaldte kroniske sygdomme som astma og mave-tarmsygdomme og en række andre ting. Med hensyn til Colitis ulcerosa mener de hos Boel, at de fleste patienter kan opnå bedring allerede efter få akupunktur behandlinger. Faktisk sker der ofte bedringer efter blot 1 til 2 uger. Alternativt stoppes behandlingen.