Skip to content

Akupunktur kan hjælpe på colitis ulcerosa

Colitis ulcerosa er en ubehagelig sygdom, hvor man bløder fra tarmen. Lægerne og eksperterne er meget i tvivl om, hvad man skal gøre nogle: Nogle mener, at man bør blive opereret eller tage meget stærk medicin, mens andre mener, at det eneste, der hjælper er at ændre kosten. 

Hos den danske akupunkturklinik Acunova har de fundet ud af, at det også virker at blive behandlet med akupunktur mod colitis ulcerosa. Acunova har udviklet deres egen akupunkturmetode, der er en blanding af traditionel, kinesisk akupunktur og akupunkturpunkter, som de selv har fundet frem til. 

Akupunkturmetoden er meget effektiv, faktisk bør man som colitis ulcerosa patient mærke en forbedring efter bare en til to uger. Hvis man ikke gør det, stopper behandlingen. Hos Acunova har de også den holdning, at der ikke er nogen grund til at fortsætte med en behandling, der ikke virker. 

Man får som udgangspunkt fem behandlinger hurtigt efter hinanden. Det skal helst være en behandling om dagen i fem dage. Herefter evaluerer man forløbet med sin akupunktør. Hvis man føler, at man ikke har brug for flere behandlinger, kan man stoppe nu, og selvfølgelig altid vende tilbage en anden gang. Hvis man har mærket en forbedring, men stadig har nogle symptomer fortsætter behandlingerne, og hvis man slet ingen forbedring har mærket, stopper akupunkturbehandlingen her.